Muhaverat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muhaverat kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "muhâveret" kelimesinden türetilmiştir. "Muhâveret," "sohbet etme, konuşma, muhabbet etme" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla, muhaverat, insanlar arasındaki sözlü iletişimi ve konuşmaları ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Muhaverat, sözlü iletişim ve konuşmaları ifade eden bir terimdir. İnsanlar arasındaki sohbetleri, diyalogları veya konuşma faaliyetlerini kapsar.

Örnek Cümle:

• Toplantıda muhaverat oldukça etkiliydi ve fikir alışverişi verimli bir şekilde gerçekleşti.
  • Günlük muhaveratımız, arkadaşlarımızla iletişim kurma ve duygularımızı paylaşma yoluyla sürdürülebilir.