Mübârek Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: "Mübârek" kelimesi, sıklıkla kutsal, bereketli ve hayırlı anlamlarına gelir. Bu terim, genellikle dini veya manevi bağlamlarda kullanılır ve birinin veya bir şeyin Allah'ın lütfu veya bereketiyle dolu olduğunu ifade eder.

Kökeni: "Mübârek" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مبارك" (mubarak) kelimesi bereketli veya kutsal anlamına gelir.

Örnek Cümle: Ramazan Bayramı, Müslümanlar için kutsal ve bereketli bir dönemdir ve paylaşma ile yardımlaşma ruhunu teşvik eder.