Muhafaza Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muhafaza kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Hifz" kelimesinden türetilmiştir ve "koruma, saklama" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla muhafaza, bir şeyi veya bir durumu koruma veya saklama eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Muhafaza, bir şeyin zarar görmesini veya bozulmasını engellemek amacıyla koruma veya saklama sürecini ifade eder. Bu kelime, nesnelerin veya bilgilerin güvenliğini ve bütünlüğünü koruma anlamını taşır.

Örnek Cümle:

• Değerli mücevherler, bir kasa içinde muhafaza edilmelidir.
  • Tarihi belgeler, arşivlerde özenle muhafaza edilmelidir.