Rüküş Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Rüküş" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, başka bir dil veya kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Rüküş" kelimesi, göze hoş gelmeyen, çirkin veya estetik açıdan beğenilmeyen bir şeyi veya kişiyi ifade eder. Bu kelime, genellikle giyim tarzı, süsleme veya dekorasyon gibi konularda kullanılır ve olumsuz bir şekilde nitelendirme amacı taşır.

Örnek Cümle:

• Onun giyim tarzı her zaman rüküş ve abartılıdır, dikkat çekmek istiyor gibi görünüyor.
  • Evdeki mobilyaların kombinasyonu, birçoğu için oldukça rüküş ve uyumsuz görünüyor.
  • Rüküş kıyafetler yerine daha sade ve zarif bir tarz tercih ediyorum.