Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Nükte Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Nükte kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Nukte" kelimesi, "naks" kökünden türetilmiştir ve "kesmek, kısaltmak" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla nükte, kelime oyunları, espri, mizah veya zeka gerektiren söz oyunlarına atıfta bulunur.

Kelimenin Anlamı:
Nükte, bir ifadenin içerisinde gizli olan esprili, zekice veya düşündürücü bir anlamı ifade eder. Nükteli ifadeler, mizahi veya zekice anlatımları kapsar ve genellikle dikkatli bir şekilde dinleyiciyi veya okuyucuyu güldürmek veya düşündürmek amacıyla kullanılır.

Örnek Cümle:

• O komik hikayeyi anlatırken yaptığı nükte herkesi güldürdü.
  • İyi bir mizah anlayışı, nükteleri doğru bir şekilde kullanmayı gerektirir.

Diğer Eski Kelimler ve Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!