Mukavelename Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mukavelename" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "k-w-l-m" (قولم) kökünden gelir.

Anlamı: "Mukavelename," bir tür sözleşme veya anlaşma belgesi anlamına gelen bir terimdir. Bu belge, taraflar arasında belirli koşullar ve taahhütlerin yazılı olarak kaydedildiği bir sözleşmeyi ifade eder.

Örnek Cümle:

• İnşaat firması ile yapılan mukavelename, proje teslim tarihini ve ödeme koşullarını belirlemektedir.
  • Hükümetle işbirliği anlaşması, iki ülke arasında imzalanan bir mukavelename olarak kabul edildi.