Mütevellit Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mütevellit" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "متولّد" (mutawallid) kelimesinden türetilmiştir.

"Mutawallid," "doğan, meydana gelen" anlamına gelir ve köken itibariyle bir şeyin sonucu veya sonucu olarak ortaya çıkan anlamları taşır.

Anlamı: "Mütevellit" kelimesi, bir şeyin bir sonucu olarak ortaya çıkan veya bir sebepten dolayı meydana gelen anlamında kullanılır.

Genellikle bir durumun, olayın veya sonucun bir neden veya sebep sonucunda meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Olaylar hava koşullarının kötü olmasından mütevellit ertelendi.