Mülahaza Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Mülahaza kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Lehez" kelimesinden türetilmiştir ve "düşünme, göz önüne alma, düşünüp değerlendirme" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla mülahaza, bir konuyu düşünme, değerlendirme veya göz önüne alma eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
"Mülahaza", Arapça kökenli bir kelime olup düşünme, düşünce, fikir ve kanaat anlamlarına gelir. Bir konuyu derinlemesine düşünme veya bir sonuca varma anlamında kullanılır.

Düşünme, değerlendirme ve anlama süreçlerini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Projenin başarılı olabilmesi için tüm detayları mülahaza etmek önemlidir.
  • Sorunları çözmek için mülahaza yaparken farklı bakış açılarını göz önüne almalıyız.