Suret Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Suret kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Surah" kelimesinden türetilmiştir ve "şekil, görünüş" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımı, genellikle bir şeyin fiziksel görünüşünü veya şeklini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Suret, bir nesnenin veya varlığın dışsal görünümünü, biçimini veya şeklini ifade eder. Aynı zamanda bir şeyin yüzey görünümüne atıfta bulunabilir.

Örnek Cümle:

• Bu heykel, sanatçının yeteneklerini ve yaratıcılığını yansıtan muhteşem bir surete sahiptir.
  • Kitabın kapağı, içeriğini özetleyen bir suret sunar ve okuyucuların ilgisini çeker.