Ülfet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Ülfet" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "أُلفَة" (ulfah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Ülfet" kelimesi, dostluk, samimiyet ve yakınlık anlamına gelir. Bu kelime, insanlar arasındaki yakın ilişkiyi, dostluğu ve samimiyeti ifade etmek için kullanılır. İnsanların birbirine duyduğu güven ve sıcaklık hissini anlatır.

Örnek Cümle:

• Yıllarca süren arkadaşlıkları ve ülfeti, zor zamanlarda bile sarsılmadı.
  • Ailelerimiz arasındaki ülfet, her yıl düzenlediğimiz pikniklerde daha da güçleniyor.
  • İş arkadaşları arasındaki ülfet, işbirliği ve ekip çalışması için önemlidir.