Mürur Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Mürur kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Rara" kökünden türetilmiştir ve "geçme, geçiş" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla mürur, bir yerden veya bir noktadan geçiş yapma veya geçme eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Mürur, bir yerden veya bir noktadan geçiş yapma veya o noktadan geçme anlamını taşır. Bu kelime, genellikle bir yerin veya bölgenin transit geçişi veya belirli bir noktadan geçiş için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Mürur sırasında trafik yoğunluğu arttı.
  • Mürur esnasında gümrük kontrolleri yapılabilir.