Müstahkem Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müstahkem" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "مستحكم" (mustaḥkam) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Müstahkem" kelimesi, güçlendirilmiş, sağlamlaştırılmış veya korunaklı hale getirilmiş bir şeyi veya yeri ifade eder.

Bu kelime, askeri bir mevzi, kale veya savunma hattı gibi yapıları tanımlamak için sıkça kullanılır. Aynı zamanda güçlü ve sağlam karakterlere sahip insanları tanımlamak için de kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Kale duvarları, düşman saldırılarına karşı müstahkem bir savunma sunuyor.
  • Müstahkem bir mevzi üzerindeki askerler düşmana karşı direniyorlar.
  • Kararlılık ve irade, zorlukları aşmak için müstahkem bir karakterin temel özellikleridir.