Musahip Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Musahip" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "مصاحبة" (muṣāḥabah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Musahip" kelimesi, bir kişi veya toplulukla arkadaşlık veya dostluk ilişkisi içinde olan kişiyi ifade eder.

Bu kelime, iki veya daha fazla kişinin birbirine yakın, samimi ve sıcak ilişkiler içinde olduğunu belirtir. Musahiplik, genellikle karşılıklı saygı, anlayış ve dayanışmayı içeren bir ilişkiyi ifade eder.

Örnek Cümle:

• İş arkadaşları arasında sıkı bir musahip ilişkisi vardır, birbirlerine her konuda destek olurlar.
  • Aile üyeleri arasındaki musahip ilişkiler, aile bağlarını güçlendirir.
  • Dostlarıyla uzun yıllardır süren musahip ilişkileri sayesinde, zor zamanlarda birbirlerine destek olurlar.