Müseddid Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Müceddid kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "c-c-d" kökünden türetilmiştir. "Cedid" kelimesinin mastar halidir ve "yenilemek, tazelemek" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla, müseddid, bir şeyi yenileyen veya canlandıran kişiyi ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Müceddid, bir şeyi veya bir sistemi yenileyen, canlandıran veya daha iyi bir hale getiren kişiyi tanımlar.

Genellikle toplumda veya belirli bir alanda reform yapmış veya yenilik getirmiş olan kişilere atıfta bulunur.

Örnek Cümle:

• 18. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda yenilikçi düşünceleri ve reformlarıyla tanınan müceddidler önemli değişikliklere öncülük etti.
  • Şehrimizin altyapısını yeniden inşa eden bu mühendis, gerçek anlamda bir müceddid olarak kabul ediliyor.