Müşavir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: "Müşavir" kelimesi, genellikle uzmanlık gerektiren konularda danışmanlık sağlayan veya tavsiyelerde bulunan bir profesyoneli tanımlar. Bu kişiler, genellikle belirli bir alanda uzmanlaşmış olup, müşterilere veya danışanlara bilgi ve rehberlik sağlarlar.

Kökeni: "Müşavir" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مستشار" (mustashar) kelimesi danışman veya danışmanlık anlamına gelir.

Örnek Cümle: Şirket, finansal stratejilerini geliştirmek için bir mali müşavir tuttu.