Pâyidar Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Pâyidar" kelimesi Farsça kökenli olup Türkçe'ye geçmiştir. Anlamı, "sürekli, devamlı, kalıcı, değişmez" gibi nitelikleri ifade eder. Bu kelime, genellikle bir şeyin uzun süre varlığını sürdüren veya değişmeyen özelliklerini vurgulamak için kullanılır.

Bu kelime, bir durumun sürekliliğini, değişmezliğini vurgulamak için kullanılır.

Örnek cümleler:

• Onun sevgisi, yıllara meydan okuyarak pâyidar bir şekilde devam etti.
  • İnsanlık tarihi boyunca, değişmeyen değerler pâyidar olmuştur.
  • Bu eser, zamanın değişkenlerine rağmen pâyidar bir etki bırakmıştır.
  • Dostlukları, zorluklara rağmen pâyidar bir şekilde sürdü.
  • Bu prensipler, onun hayat felsefesinin pâyidar temelini oluşturuyor.

Bu örneklerde görüldüğü gibi, "pâyidar" kelimesi bir durumun sürekliliğini ve değişmezliğini ifade etmek için kullanılır.