Mümin Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Mümin kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Amena" kökünden türetilmiştir ve "iman eden, inanan" anlamına gelir.

İslam inanç sistemine göre "mümin," Allah'a ve İslam dinine samimiyetle inanan bir kişiyi ifade eder. Ancak Türkçedeki kullanımı daha geniş bir anlama sahiptir ve herhangi bir inanç sistemine bağlı olmaksızın inanan veya güvenen kişiyi tanımlar. Türkçede, "mümin" kelimesi genellikle bir şeye güvenen, inanan veya emin olan kişiyi ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, genellikle dini bir bağlamdan bağımsız olarak, genel olarak inanç veya güven duygusunu ifade etmek için kullanılır.

Kelimenin Anlamı:
Mümin, genel olarak bir inanç sistemine veya bir kişiye güvenen, inanan ve iman eden kişiyi ifade eder.

Bu kelime, sadece dini inançlarla sınırlı kalmadan genel bir inanç veya güven duygusunu ifade edebilir.

Örnek Cümle:

• Müminler, Allah'a ve ahiret gününe inanan kişilerdir.
  • İnsanların birbirlerine güvenmesi ve sadakat göstermeleri, toplumun dayanıklılığını artırır.