Muteber Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muteber kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Muteber" kelimesi, Arapçada "geçerli, kabul edilen, saygın" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla muteber, bir şeyin kabul gören, saygın veya güvenilir olduğunu ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Muteber, bir şeyin genel olarak kabul edilen veya saygı duyulan bir standart veya norma uygun olduğunu belirtir. Bu kelime, bir fikir, görüş, kaynak veya belgenin güvenilir ve kabul edilebilir olduğunu ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bilimsel makaleler, akademik dünyada muteber kaynaklar olarak kabul edilir.
  • Karar verirken, çeşitli güvenilir kaynaklardan gelen muteber bilgilere dayanmak önemlidir.