Muvafık Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Muvafık kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Muvâfak" kelimesinden türetilmiştir ve "uygun, uygun gelen, ahenkli" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla muvafık, bir şeyin başka bir şeyle uyumlu veya uygun olma durumunu ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Muvafık, bir şeyin başka bir şeyle uyumlu veya uygun olduğunu belirtir. Bu kelime, iki veya daha fazla şeyin birbiriyle uyumlu olduğu veya birinin diğerine uygun olduğu durumları tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Kıyafet seçimi, hava koşullarına muvafık olmalıdır.
  • Projeyi başarıya ulaştırmak için takım üyeleri arasında iyi bir işbirliği ve muvafık bir planlama gereklidir.