Peltek Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Peltek" kelimesinin kökeni Arapça'dır. Arapça'da "بَلْتِكَاء" (baltika) kelimesi "konuşurken seslerin düzgün çıkmaması" anlamında kullanılır.

Anlamı:
"Peltek", kişinin konuşurken belirli harfleri veya sesleri düzgün bir şekilde ifade edememesi durumudur. Özellikle "s" ve "c" gibi harflerin yanlış veya zor çıkması durumunda kullanılır.

Örnek Cümle:

• "Çocukluk döneminde geçirilen bazı rahatsızlıklar, bazen peltek konuşmaya neden olabilir."
  • "Dil eğitimi alarak, peltek konuşma sorununu çözebilirsiniz."