Muzır Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muzır" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "مضر" (muḍarr) kelimesinden türetilmiştir.

"Muḍarr" kelimesi, zararlı, olumsuz etkileri olan veya toplumsal normlara aykırı olan şeyleri ifade eder.

Anlamı: "Muzır" kelimesi, genellikle olumsuz, zararlı, uygun olmayan veya toplumsal değerlere aykırı olan şeyleri tanımlamak için kullanılır.

Bu kelime, ahlaki veya toplumsal standartlara uymayan davranışları veya içerikleri nitelendirmek amacıyla kullanılır.

Örnek Cümle:

• Çocukların izlememesi gereken muzır içeriklere karşı aileler dikkatli olmalıdır.
  • Okul yönetimi, öğrenciler arasında muzır davranışlara tolerans göstermeyeceğini açıkladı.
  • Yayın kuruluşları, televizyon programlarında muzır içeriklere yer vermemeye özen göstermelidir.