Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, erken çocukluk eğitimi alanında lisans eğitimi veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, çocukların gelişim özelliklerini ve ihtiyaçlarını anlamayı, onların eğitim programlarını planlamayı ve yürütmeyi, eğitim materyalleri hazırlamayı, çocukları değerlendirmeyi ve takip etmeyi öğrenirler.Okul öncesi öğretmenleri, 0-6 yaş arası çocukların eğitiminde görev alırlar.

Anaokulları, gündüz bakımevleri, kreşler, özel okul öncesi eğitim kurumları ve devlet okullarının okul öncesi sınıfları gibi kurumlar, okul öncesi öğretmenlerinin çalışabilecekleri yerler arasındadır.Okul öncesi öğretmenleri, çocukların bireysel gelişimlerine uygun eğitim programları hazırlayarak, onların sosyal, zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedeflerler. Çocuklarla birlikte oyunlar oynarlar, etkinlikler düzenlerler, şarkılar söylerler ve hikayeler anlatırlar. Ayrıca, çocukların sağlık ve hijyen kurallarına uymalarını sağlarlar ve çocukların velileriyle de iletişim halinde olurlar.