Ormancılık ve Orman Ürünleri Önlisans Programı Nedir

Ormancılık ve Orman Ürünleri Önlisans Programı, orman kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi, ormancılık teknikleri, orman yangınlarıyla mücadele, orman ürünleri işleme ve orman ekosistemlerinin korunması gibi konularda eğitim sunan bir programdır. Bu program, öğrencilere ormanların sürdürülebilir kullanımını ve korunmasını sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler.

Ormancılık ve Orman Ürünleri mezunları, Orman Genel Müdürlüğü, özel orman işletmeleri, ağaç işleme tesisleri, çevre kuruluşları ve kalkınma ajansları gibi kurumlarda çalışma imkanına sahiptirler. Ormancılık faaliyetlerini yönetebilir, orman kaynaklarının envanterini yapabilir, orman yangınlarıyla mücadele edebilir ve orman ekosistemlerinin korunmasına katkıda bulunabilirler.

Ayrıca, orman ürünleri işleme konusunda da uzmanlaşabilirler. Ağaç kesimi, ahşap işleme ve mobilya üretimi gibi faaliyetlerde çalışabilirler. Orman ürünlerinin işlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde görev alarak, orman ekonomisine katkıda bulunabilirler.