İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı Nedir ?

İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı, acil durum müdahale teknikleri, temel yaşam desteği, ilk yardım uygulamaları, yaralanmalar ve hastalıkların tanılanması gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere acil durumlarda doğru müdahale yapma, temel yaşam desteği sağlama ve ilk yardım uygulamalarını yapabilme becerilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, sağlık kurumlarında, acil servislerde, ambulans hizmetlerinde veya özel sağlık merkezlerinde çalışabilirler. Acil durum müdahalelerinde bulunabilir, temel yaşam desteği sağlayabilir ve ilk yardım uygulamalarını gerçekleştirebilirler. Yaralanma ve hastalıkların tanısını koyabilir, acil durumda hasta transferi ve ambulans hizmetlerini yönetebilirler. Ayrıca, acil durum ekiplerinde görev alabilir, eğitim programları düzenleyebilir ve toplumda ilk yardım farkındalığını artırmak için çalışmalar yapabilirler.