Polimer Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Polimer Teknolojisi Önlisans Programı, plastik malzemelerin üretimi, işlenmesi ve karakterizasyonu konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere polimer kimyası, polimer mühendisliği, plastik işleme teknikleri, kalite kontrol ve polimer analizleri gibi konuları kapsar. Polimerler, günümüzde birçok endüstriyel ve ticari alanda yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.

Ne İş Yapar: Polimer Teknolojisi mezunları, plastik ve polimer üretim tesislerinde, araştırma laboratuvarlarında, kalite kontrol birimlerinde veya plastik işleme sektöründe çalışabilirler. Plastik malzemelerin üretimi ve işlenmesi konusunda uzmanlaşmışlardır. Polimer karışımlarının hazırlanması, enjeksiyon kalıplama, ekstrüzyon, döküm ve üfleme gibi plastik işleme yöntemlerini uygulayabilirler.

Çalışma Alanları: Polimer Teknolojisi mezunları, plastik, otomotiv, ambalaj, tüketici elektroniği, tıp ve tekstil gibi birçok sektörde iş bulma imkanına sahiptirler. Plastik üretim ve işleme tesislerinde kalite kontrol ve üretim departmanlarında çalışabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında polimer malzemeleriyle ilgili yenilikçi projelerde yer alabilirler.