Giyim Üretim Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Giyim Üretim Teknolojisi Önlisans Programı, tekstil üretim süreçleri, giyim tasarımı, kalıp hazırlama, dikiş teknikleri, kalite kontrol ve tekstil malzemeleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere giyim üretim süreçlerini, kalıp hazırlama tekniklerini, dikiş ve montaj tekniklerini, tekstil malzemelerini ve kalite kontrol yöntemlerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, giyim üretim atölyelerinde, tekstil fabrikalarında, moda firmalarında veya hazır giyim şirketlerinde çalışabilirler. Giyim üretim süreçlerini yönetebilir, kalıp hazırlama ve dikiş tekniklerini uygulayabilir, kalite kontrol aşamalarını gerçekleştirebilirler.