Tahribatsız Muayene Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Tahribatsız Muayene Önlisans Programı, malzemelerin veya yapıların iç ve dış özelliklerini incelemek ve hataları tespit etmek için kullanılan yöntemler ve teknikler konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere tahribatsız muayene teknikleri, test ekipmanlarının kullanımı, veri analizi, hataların tespiti ve raporlama gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, imalat sektöründe, yapı endüstrisinde veya enerji sektöründe tahribatsız muayene işlemleri yapabilirler. Malzemelerin kalitesini kontrol edebilir, yapılarda oluşabilecek hataları tespit edebilir, test ekipmanlarını kullanabilir ve muayene sonuçlarını raporlayabilirler.

Tahribatsız Muayene mezunları, imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarda, yapı inşaat şirketlerinde, enerji santrallerinde veya muayene ve kalite kontrol firmalarında istihdam edilebilirler. Non-destructive testing (NDT) cihazlarını kullanarak malzeme ve yapıların sağlamlığını kontrol edebilir, hataları tespit edebilir ve güvenlik standartlarını sağlamaya yönelik çalışmalara katkıda bulunabilirler.