Sabık Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Sabık" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "سابِق" (sābiq) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Sabık" kelimesi, geçmişte bir olayda veya davranışta bulunmuş, özellikle olumsuz bir şekilde dikkat çekmiş veya suç işlemiş kişiyi ifade eder.

Bu kelime, kişinin veya olayın geçmişteki kötü veya suçlu davranışlarına vurgu yapar.

Örnek Cümle:

• Sabık bir hırsız, mahalledeki evlerden birini soyduğu için polis tarafından yakalandı.
  • Mahkeme, sabık bir suçlu olan sanığın cezasını artırdı.
  • Bu şirketin yönetimindeki sabık skandallar, kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu.