Kevser Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Kevser" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "الكوثر" (al-kawthar) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Kevser" kelimesi, İslam dininde önemli bir kavramı ifade eder.

İslam geleneğine göre, Kevser, Peygamber Muhammed'in (s.a.v.) peygamberlik görevi sırasında kendisine verilen özel bir lütuf ve nimetin adıdır. Kevser, cennetteki bir nehir veya bereket kaynağı olarak tasvir edilir ve Müslümanlar için büyük bir manevi değer ve ödül sembolüdür.

Örnek Cümle:

• Müslümanlar, Kevser'in nimetlerine inanır ve bu nimetlerin cennette kendilerini beklediğine inanırlar. Kevser'in bolluğu ve bereketi, inananlar için manevi bir hedef ve umut kaynağıdır.
  • Kevser, İslam inancına göre, Peygamber Muhammed'e özel olarak verilen bir lütuftur ve cennetin güzelliklerini simgeler.
  • Kevser, İslam dini içinde büyük bir değere sahiptir ve peygamberlik görevinin bereketini temsil eder.