Müsaade Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Müsaade kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Sade" kökünden türetilmiştir ve "izin, izin verme, hoşgörü" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla müsade, bir kişinin veya otoritenin bir eylemi gerçekleştirmesine izin verme veya hoşgörü gösterme eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Müsaade, bir kişinin veya kurumun, başka bir kişiye belirli bir eylemi gerçekleştirmesi için izin verme veya hoşgörü gösterme eylemini ifade eder. İzin verme veya bir eyleme müsaade etme anlamına gelir.

Örnek Cümle:

• Lütfen, ev sahibinden Müsaade almadan bahçesine girmeyin.
  • Okul yönetimi, öğrencilere belirli bir etkinlik için müsaade etti.