Pehlivan Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Pehlivan" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, Arapça veya başka bir kökene dayanmaz. Kökeni Türkçedir.

Anlamı: "Pehlivan" kelimesi, güreşte veya benzeri dövüş sporlarında yetenekli ve güçlü olan kişiyi ifade eder. Aynı zamanda fiziksel gücü ve dayanıklılığı ile tanınan sporcular için kullanılır. "Pehlivan" kelimesi ayrıca cesur ve kuvvetli bir erkeği tanımlamak için de kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• Türk güreş geleneğinde, pehlivanlar büyük bir saygı ve hayranlıkla karşılanır.
  • Mahalle güreşlerinde en iyi pehlivan, diğerlerini yenerek zafer kazandı.
  • Pehlivanlar, antrenmanları ve fiziksel kondisyonlarıyla tanınır ve güreşte başarılı olurlar.