Şemiz Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Şemiz" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "شامل" (şāmil) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Şemiz" kelimesi, bir şeyin içine veya kapsamına aldığı veya dahil ettiği anlamına gelir.

Bu kelime, bir şeyin bütününü veya parçalarını içine alarak kapsamını genişletmek veya içermek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Projemizin başarıyla tamamlanabilmesi için tüm detayları şemiz bir şekilde planlamamız gerekiyor.
  • Yönetim, çalışanların fikirlerini şemiz bir şekilde değerlendirmek için toplantılar düzenliyor.
  • Kapsamlı bir rapor hazırlamak için verileri şemiz bir biçimde analiz etmek önemlidir.