Mamafih Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Mamafih" kelimesi Arapça kökenli olup, Türkçe'ye Arapçadan geçmiştir. Arapça'da "ma" (ما) "ne" ve "fihi" (فيه) "içinde" anlamında kullanılır. Birleşerek "içinde ne varsa" ya da daha yaygın anlamıyla "bununla birlikte, yine de" gibi anlamlara gelir.

Anlamı:
"Mamafih", bir duruma rağmen, buna karşın anlamında kullanılan bir bağlaçtır. İki farklı durumu veya düşünceyi karşılaştırırken, olumsuz bir durumun varlığına rağmen diğer bir hususu vurgulamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• "Hava yağmurlu olsa da, mamafih dışarı çıkmak zorundayız."
  • "O, mamafih yorgun olmasına rağmen işini bitirmeye kararlıydı."