Elektronik Ticaret Ve Yönetimi Bölümü Nedir ?

Elektronik Ticaret ve Yönetimi bölümü, öğrencilere dijital pazarlama, e-ticaret, bilgi sistemleri, web tasarımı ve benzeri konularda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir lisans programıdır.Bu programda öğrenciler, internet ve dijital teknolojiler kullanarak ticari faaliyetleri yönetme, elektronik ticaret siteleri oluşturma ve yönetme, dijital pazarlama stratejileri tasarlama, veri analizi yapma, müşteri ilişkileri yönetimi, ödeme sistemleri ve diğer birçok konuda uzmanlaşabilirler.

Mezunlar, e-ticaret şirketlerinde, dijital pazarlama ajanslarında, bilgi teknolojileri firmalarında, finansal kuruluşlarda, perakende şirketlerinde, üretim firmalarında, kamu kurumlarında ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Ayrıca, kendi e-ticaret sitelerini kurma ve yönetme fırsatı da olabilir.