Yılkı Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Yılkı kelimesi Türkçe kökenli bir terimdir. Köken olarak Moğolca'dan Türkçeye geçmiştir. "Yıl" kelimesi "erkek hayvan" anlamına gelir ve "yılkı" kelimesi de erkek hayvan sürülerini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Yılkı, özellikle büyükbaş veya küçükbaş hayvanların erkek sürülerini tanımlar. Bu erkek hayvanlar, genellikle sürünün üretim amacıyla kullanılan bireyleridir.

Örnek Cümle:

• Kırsal bölgelerde, yılkı hayvanlar genellikle sürünün korunmasında ve üretiminde önemli bir rol oynar.
  • Çobanlar, yılkı sürülerini gütmek ve yönlendirmek için uzun yıllardır bu hayvanları kullanır.