Cümbüş Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cümbüş" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "جمبس" (jambus) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Cümbüş" kelimesi, coşkulu ve eğlenceli bir atmosferde yapılan neşeli etkinlikleri veya kutlamaları ifade eder.

Bu kelime, genellikle müzik, dans, şarkı ve eğlence içeren toplu eğlenceleri veya etkinlikleri tanımlamak için kullanılır. Aynı zamanda neşe, coşku ve keyif dolu bir ortamı da ifade edebilir.

Örnek Cümle:

• Sokakta yapılan cümbüş, yerel halkın geleneklerini kutlamak için düzenlenen bir etkinliktir.
  • Düğün cümbüşü, gelin ve damadın mutluluğunu paylaşmak için aile ve arkadaşlar arasında gerçekleşir.
  • Cadde boyunca sürülen karnaval cümbüşü, renkli kostümler, müzik ve dans içerir.