Meram Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Meram kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Mürâd" kelimesinden türetilmiştir ve "niyet, amaç, istek" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla meram, bir kişinin niyeti, amacı veya isteğini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Meram, kişinin niyetini veya amacını ifade etme, dile getirme eylemini tanımlar. Genellikle bir kişinin düşündüğü veya hedeflediği şeyi belirtir.

Örnek Cümle:

• Başkanın açıklamalarından, hükümetin ulusal kalkınma konusundaki meramını anlayabiliyoruz.
  • Lütfen düşüncelerinizi ve isteklerinizi açıklamak için meramınızı net bir şekilde ifade edin.