Temsil Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Temsil kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Temsîl" kelimesinden türetilmiştir ve "bir şeyi başkasının yerine getirme, simgeleme" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla temsil, bir şeyin başka bir şeyin yerine geçerek onu simgelemesini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Temsil, bir şeyin veya birinin başka bir şeyi veya kişiyi sembolize etmesi, birinin veya bir şeyin yerine geçerek onu temsil etmesi anlamına gelir. Bu kavram genellikle sanat, hukuk, siyaset ve diplomatik ilişkiler gibi çeşitli alanlarda kullanılır.

Örnek Cümle:

• Sanat eseri, doğaya olan hayranlığını ve güzellik algısını temsil ediyor.
  • Büyükelçi, kendi ülkesini yabancı ülkede temsil etmekle görevlidir.