Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Müsabaka Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müsabaka" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "مسابقة" (musabaqah) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Müsabaka" kelimesi, genellikle spor, yarışma veya rekabet amaçlı olarak düzenlenen etkinlikleri ifade eder.

Bu etkinliklerde bireyler veya takımlar, belirli bir hedefe veya zafer için yarışırlar. "Müsabaka," birçok farklı alanda düzenlenebilir, spor karşılaşmaları, bilgi yarışmaları, güzellik yarışmaları gibi çeşitli türlerde olabilir.

Örnek Cümle:

• Futbol müsabakasında iki takım arasındaki rekabet büyük bir heyecan yarattı.
  • Bu yılki spor müsabakalarında birçok ülke temsil edilecek.
  • Okulda düzenlenen matematik müsabakasında birinci olan öğrenci büyük bir ödül kazandı.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!