Cemaziyelahir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cemaziyelahir" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça'da yaz aylarından biri olan "جُمَادَى الثَّانِيَة" (jumādā al-thānīyah) ifadesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Cemaziyelahir," İslam takvimine göre yer alan bir ayın adıdır. İslam takviminde toplam 12 ay bulunur ve bu aylardan biri olan "Cemaziyelahir," diğer adıyla "Cemaziyelahir" ayı, İslam dini açısından önemli günler ve ibadetler içerir. Bu ay, İslam toplumunda dini ve kültürel öneme sahiptir.

Örnek Cümle:

• İslam dünyasında Cemaziyelahir ayı, özel dua ve ibadetlerle geçirilir.
  • Cemaziyelahir ayı, İslam takviminin altıncı ayıdır.
  • Cemaziyelahir ayında oruç tutmak dini bir görevdir ve müslümanlar bu ayda manevi olarak kendilerini daha da yakın hissederler.