Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Mutabık Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Mutabık" kelimesi, iki veya daha fazla tarafın aynı fikirde olması, anlaşma sağlaması veya uzlaşması anlamına gelir. Bu kelime, genellikle bir konuda ortak bir görüşe varma veya kararlaştırma durumunu ifade etmek için kullanılır. Uzlaşılmış veya anlaşılmış bir durumu ifade eder.

Aşağıda, "mutabık" kelimesinin detaylı bir açıklamasını içeren kısa bir şablon bulunmaktadır:

Kelime: Mutabık

Anlamı: Aynı fikirde olma, uzlaşma, anlaşma, aynı görüşte olma.

Kullanım Örnekleri:

• İş görüşmelerinde, her iki taraf da maaş konusunda mutabık bir sonuca vardı.
  • Toplantıda herkes, projenin bu yeni yöntemi üzerinde mutabık kaldı.
  • Karar alma sürecinde tüm ekip üyeleri arasında mutabakat sağlandığında, işler daha hızlı ilerler.

"Mutabık" kelimesi, farklı fikir ve görüşler arasındaki uyumu, uzlaşmayı ve anlaşmayı ifade eder. İnsanlar arasında farklılıklar olduğunda, bu farklılıkları çözerek veya uzlaşarak ortak bir zemin bulmayı anlatır. Bu kelime genellikle anlaşma sağlanan bir durumu veya karar alınan bir konuyu ifade etmek için kullanılır. Uzlaşma ve anlaşma durumlarında kullanılan bir terimdir.

Diğer Eski Kelimler ve Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!