Endüstri Ürünleri Tasarımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Endüstri Ürünleri Tasarımı Önlisans Programı, endüstriyel ürünlerin tasarım süreçleri, estetik değerlendirme, malzeme seçimi, prototipleme ve üretilebilirlik analizi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere endüstriyel tasarım prensipleri, 3D modelleme ve prototipleme teknikleri, ürün ergonomisi ve kullanıcı deneyimi gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tasarım stüdyolarında, üretim şirketlerinde, pazarlama departmanlarında veya serbest meslek olarak çalışabilirler. Endüstriyel ürünlerin tasarımını gerçekleştirebilir, 3D modelleme ve prototip oluşturma işlemlerini yapabilir, ürün estetiği ve ergonomisini değerlendirebilirler. Ayrıca, malzeme seçimi konusunda uzmanlaşabilir, üretilebilirlik ve maliyet etkinliği analizleri yapabilir ve tasarımlarını müşterilere sunabilirler.