Deniz Ulaştırma ve İşletme Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deniz Ulaştırma ve İşletme Önlisans Programı, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, gemi işletmeciliği ve denizcilik hukuku gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere deniz taşımacılığı yönetimi, liman operasyonları, gemi işletmeciliği ve denizcilik ticareti gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, deniz taşımacılığı şirketlerinde, liman işletmelerinde, denizcilik firmalarında veya lojistik şirketlerinde çalışabilirler. Deniz taşımacılığı operasyonlarını yönetebilir, liman işletmelerinde görev alabilir, gemi işletmeciliği ve planlaması yapabilir, ticaret ve lojistik süreçleri yönetebilirler. Ayrıca, deniz taşımacılığındaki mevzuatı takip edebilir ve uluslararası nakliye süreçlerini yönetebilirler.