Mimari Restorasyon Önlisans Programı Nedir ?

Mimari Restorasyon Önlisans Programı, tarihi ve kültürel değeri olan yapıların restorasyonu ve korunması konusunda öğrencilere temel bilgileri kazandıran bir eğitim programıdır. Program, öğrencilere tarihi yapı analizi, restorasyon teknikleri, malzeme restorasyonu ve restorasyon projeleri hazırlama gibi konularda yetkinlikler kazandırmayı amaçlar.

Mimari Restorasyon mezunları, restorasyon projeleri yürüten mimarlık firmalarında, tarihi ve kültürel miras kurumlarında, belediyelerde, özel restorasyon şirketlerinde çalışabilirler. Tarihi yapıların restorasyon ve korunma süreçlerini yönetebilir, restorasyon projelerinin hazırlanması ve uygulanması konularında görev alabilirler.