İkram Hizmetleri Önlisans Programı Nedir ?

İkram Hizmetleri Önlisans Programı, ikram hizmetleri sektöründe yer alan restoranlar, oteller, kafeler, turizm işletmeleri gibi yerlerdeki yiyecek ve içecek hizmetlerinin yönetimi, servis süreçleri, menü planlaması, hijyen ve gıda güvenliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere müşteri hizmetleri becerilerini, yiyecek ve içecek hazırlama tekniklerini, servis etiketi ve protokolünü öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, yiyecek ve içecek işletmelerinde, restoranlarda, otellerde, tatil köylerinde veya turizm sektöründe çalışabilirler. Yiyecek ve içecek hizmetlerinin yönetimini sağlayabilir, müşteri taleplerini karşılayabilir, menü planlaması yapabilir ve servis süreçlerini koordine edebilirler. Ayrıca, hijyen ve gıda güvenliği standartlarını uygulayabilir, personel eğitimi yapabilir ve müşteri memnuniyetini sağlamak için kaliteli hizmet sunabilirler.