Müreffeh Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Müreffeh kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Rifah" kelimesinden türetilmiştir ve "refah, zenginlik, bolluk" anlamına gelir. Müreffeh, genellikle ekonomik ve sosyal açıdan güçlü, refah içinde yaşayan veya bolluk içinde olan kişileri veya toplulukları tanımlamak için kullanılır.

Türkçedeki kullanımıyla müreffeh, refah içinde yaşayan, ekonomik olarak iyi durumda olan veya lüks bir yaşam süren kişileri veya toplulukları ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Müreffeh, kişilerin ekonomik olarak iyi durumda olmalarını veya refah içinde yaşamalarını tanımlar.

Bu kelime, genellikle daha fazla maddi kaynağa sahip olan bireyleri veya toplulukları belirtmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Şehirdeki müreffeh aileler, lüks konutlarda yaşıyorlar.
  • Müreffeh bir toplum, genellikle daha iyi eğitim ve sağlık hizmetlerine erişebilir.