Nakkaş Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Nakkaş" kelimesi Türkçeye Farsçadan geçmiş bir kelimedir.

Farsça kökenli olan "نقاش" (naqqaš) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Nakkaş" kelimesi, resim veya süsleme sanatıyla uğraşan kişiyi ifade eder. Nakkaşlar, özellikle el işçiliğiyle veya resim yaparak süslemeler oluşturan sanatçılardır.

Bu kelime aynı zamanda süsleme işlerinde yetenekli olan kişileri de tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Osmanlı İmparatorluğu döneminde, saraylarda çalışan nakkaşlar, muhteşem süslemeler ve minyatürler yaparlardı.
  • Cami duvarlarındaki nakkaş işçiliği, zengin desenleri ve renkleriyle dikkat çeker.
  • Nakkaşlar, geleneksel el işçiliği teknikleriyle sanat eserleri oluştururlar ve bu eserler kültürel mirasın bir parçasıdır.