Müstehcen Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre:

Müstehcen kelimesi, Arapça kökenli bir sıfattır ve "ahlaka aykırı, edebe uygun olmayan, cinselliği açıkça anlatan veya sergileyen" anlamına gelir.

Müstehcen ifadeler veya davranışlar genellikle toplum normlarına veya ahlaki değerlere uygun olmadığı için eleştirilir. Bu tür davranışlar, toplumda genellikle kabul görmeyen veya hoş karşılanmayan davranışlar olarak görülür ve genellikle toplumsal normlara uymayan bir davranış biçimi olarak algılanır.

Örnek cümleler:

• Bu film, müstehcen sahneler içerdiği için 18 yaş altı izleyicilere tavsiye edilmiyor.
  • Toplumumuzda, ahlaki değerlere saygı göstermek önemlidir ve müstehcen içeriklere karşı duyarlı olmalıyız.
  • Müstehcen bir espri yapmak, bazı insanlar için rahatsız edici olabilir ve toplum içinde hoş karşılanmaz.

Müstehcen kelimesi, edebiyat, sanat, medya, veya iletişimde kullanılan içeriklerin ahlaki sınırları aşan veya cinsellikle ilgili açıkça ifadeler içeren yönlerini tanımlamak için kullanılır.