İktisadi Ve İdari Bilimler Programları Bölümü Nedir ?

İktisadi ve İdari Bilimler Programları bölümü, işletme, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, bankacılık ve finans gibi konuları içeren geniş bir alandır. Bu bölümde öğrencilere, ekonomi, finans, pazarlama, muhasebe, insan kaynakları yönetimi, organizasyon yönetimi, stratejik yönetim, uluslararası ticaret, kamu yönetimi ve siyaset bilimi gibi konularda eğitim verilir.İktisadi ve İdari Bilimler Programları mezunları, çeşitli alanlarda çalışabilirler. Özellikle işletme sektöründe, finans sektöründe, kamu sektöründe, uluslararası kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında ve medya sektöründe iş bulma fırsatları vardır. Ayrıca, özel sektörde veya kamu sektöründe yöneticilik yaparak kariyerlerini ilerletebilirler.

İktisadi ve İdari Bilimler Programları bölümü, öğrencilere işletme, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, bankacılık ve finans gibi konularda eğitim verir. Mezunlar, işletme sektöründe, finans sektöründe, kamu sektöründe, uluslararası kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında ve medya sektöründe iş bulabilirler. Ayrıca, yöneticilik yaparak kariyerlerini ilerletebilirler.