Vâris Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Vâris kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Vâris" kelimesi, Arapçada "mirasçı" veya "bir şeyin devralanı" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla vâris, bir kişinin öldükten sonra malvarlığını veya mirasını devralan kişiyi ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Vâris, bir kişinin ölümü sonrasında onun malvarlığını veya mirasını devralan kişiyi tanımlar. Genellikle aile içinde veya yasal olarak belirlenmiş bir sıraya göre mirasçılar arasında yer alır.

Örnek Cümle:

• Büyükbaba, mülkünü torunlarına bırakarak onları vâris olarak belirledi.
  • Miras davasında, vârisler arasında paylaşım anlaşması yapılması gerekiyor.